Dmoz’da yer almak için bilinmesi gerekenler

ömERgin

ömERgin

ömERgin

Kategori Tanıtımlar
17 Eylül 2011
43 Okunma

Dünya’nın en büyük açık dizinlerinden birisi olan Dmoz üzerinde sitelerinizi listeleyerek arama motorları gözünde, özellikle Google üzerinde yükselmek mümkün. Çünkü PR (Page Ranking) değeri oldukça yüksektir. Ancak herkesin sitesini bu büyük dizine eklenmesi için kaydını rahat bir şekilde gönderebilmesine rağmen büyük bir kısmı reddedilmekle birlikle bir kısmıda listelenme şansını elde ederler. Bugünki yazımızda kısmi onay alanların arasına girmek için neler yapmalıyız bu konuya açıklık getireceğiz.

Öncelikle sitenizi önermeden önce bir ziyaretçi gözü ile analiz etmenizde fayda var. İçeriklerinizin özgünlüğü ve kalitesini sınamak en önemlilerinden birisi. Eğer ki bunlara yanıtınız olumlu ise sitenizin onaylanmasına bir adım yaklaşmış bulunuyorsunuz. Unutmayalım ki Dmoz dizinine eklenen siteler editör onay sürecine girmektedir ve incelemenin ardından onaylanmaktadır. Bu durumda farklı bir beynin sitenizi inceleyeceği açıktır. Bu incelemenin kriterleri bireyden bireye değişmekte ancak kimi kaideleri değişmemektedir.

Şimdi sitemizi Dmoz’a göndermek için adım adım devam ediyoruz.

  • Öncelikle buradan devam ederek Dmoz’a ulaşıyoruz.
  • Kategorilerden en genel olan yani “World” dizinine tıklıyoruz.
  • Sitenizin içerik diline göre dilimizi seçiyoruz.
  • Sitemize en uygun kategoriyi seçerek devam ediyoruz.
  • Sitenin üst kısmında bulunan sekmelerden “Adres Öner” sekmesine tıklayoruz.

Bundan sonrası için çok titiz ve dikkatli davranmalıyız. Gereksiz açıklamalar ve uzatmalardan kaçınarak özenli bir şekilde gerekli alanları doldurmalıyız.

Site adresi kısmına kesinlikle sitenizin adresini http://www.sitenizinadresi.com/ şeklinde yazınız.

Site başlığı alanına gereksiz kelimelerle doldurmak yerine, sitemizde kullanmakta olduğumuz başlığı kullanmamız faydamıza olacaktır.

Site açıklaması alanına olması gereken kelimelerin birleşiminden oluşan şık bir cümle ile doldurmamız kesinlikle karımıza olacaktır. Örneğin; “Php, programlama, WordPress, teknoloji üzerine yoğunlaşan kişisel bir web günlüğü.” şeklinde.

Başvurunuzu yaptıktan sonra siteniz onay sürecine girecektir. Onay süreci ortalam değerlerle 2 hafta-2 ay gibi bir sürece tekabül etmektedir. Kesinlikle ve kesinlikle bu onay sürecinin tamamlanmasını beklemeden sitenizi yeniden önermeye kalkmayın. Böyle bir öneride bulunmanız sitenizin spam olarak algılanmasına neden olacaktır ve uzun vadede sitenizin dizinde yer almasını engelleyecektir.

Benzer Yazılar

Comments of this post

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

rss
Карта